Mari sama-sama kita sebut syahadah

Isnin, Julai 22, 2013

MESIR TERKINI; KERANA 4 MUSLIMAH SYAHID SEMALAM, MUSLIMAT HARI INI BERDEMO KE KEMENTERIAN PERTAHANAN!!

Sabtu dan Ahad lepas ada masalah dengan broadband. Hari ini insyaAllah saya akan sambung peristiwa di Mesir. Terlalu banyak peristiwa yang berlaku 3 hari lepas.

Dari sumber TranungKite;

Perarakan di Hadapan Kementerian Pertahanan

Rakyat Mesir yang sebahagian besarnya kaum wanita telah berarak menuju ke Kementerian Pertahanan untuk membantah rampasan kuasa dan pembunuhan ke atas rakyat yang berlaku.
 
Kaum muslimah membuat perarakan menuju ke pejabat kementerian pertahanan untuk mengutuk dan menuntut keadilan bagi peristiwa Monsoura yang menyebabkan 4 wanita syahid.. 


 Semua ini adalah kerana ini;


 [Kronologi serangan samseng di Mansurah semalam]

- Kumpulan samseng telah melepaskan tembakan peluru hidup dan kartrij terhadap perarakan menyokong legitimasi di Mansurah. Menurut sumber, terdapat beberapa kecederaan yang dilaporkan dari kalangan penunjuk perasaan dan beberapa wanita yang menyertai perarakan turut di tahan di Jalan Tir'ah

- Tiga syahid (biiznillah) dalam pembunuhan beramai-ramai Mansurah
1) Hala Mohamed Abu She'sha 20 tahun (dicekik/sesak nafas)
2) Islam Ghany 38 tahun (tembakan di kepala)
3) Tidak diketahui identiti. Umur dalam tiga puluhan (tembakan di perut)

- Kini bilangan syuhada' wanita di Mansurah telah meningkat menjadi 4 orang. Mereka adalah penyokong legitimasi Dr Muhammad Mursi yang telah diserang dan ditembak. 200 wanita lain turut tercedera dalam serangan tersebut.

Gambar atas: Ini merupakan gambar terakhir yang dipost di akaun facebook peribadi Hala Mohamed Abu She'sha sebelum beliau menemui syahid.

Sumber : نبض رابعة
‪#‎mesirkini‬


Inilah salah seorang Muslimah yang Syahid dibunuh samseng upahan askar fasiq!!

0 ulasan: