Mari sama-sama kita sebut syahadah

Selasa, Februari 21, 2012

HARAKAHDAILY MENGHINA KEPIMPINAN PAS? SAKIT HATI SUNGGUH!!!!!


Tadi ada baca satu cerita, menarik, sila baca dibawah;

HARAKAHDAILY MENGHINA KEPIMPINAN PAS? SAKIT HATI SUNGGUH!!!!!

Harakahdaily hari ni kacau aku punya concentration nak tulis tentang isu KUIN. Apa tak kacaunya, sanggup dia hina PAS dengan menyiarkan artikel daripada DAP untuk menentang kepimpinan PAS. Tak ke barua namanya.

Sorry, kali ni aku guna perkataan kasar.. mana aku boleh tahan tulisan yang seperti ini sengaja dibenar masukkan oleh Zul SUlong parasit ke dalam Harakahdaily, milik aku, milik orang PAS, bukan milik Zul Sulong. Lepas ni aku cadang, jumpa Zul Sulong, jangan lupa BOOOO dan kata BLAAHHHHH.

Ini muka dia kalau tak kenal!!!



Dan lagi muka dia:



Sepatutnya, esok semua ahli PAS kena demo, depan Harakah. Zul Sulong memang betul-betul celaka. Benarkan tulisan seperti ini masuk, dan memburukkan imej PAS di kaca mata pembaca harakahdaily sendiri.

Lagi pula, orang PAS tak ramai yang baca versi English, yang baca versi English kebanyakan orang intelectual atas pagar. Jadi, bila dia baca tulisan tu, maknanya seolah-olah perakra tu berlaku kerana ia dibenarkan masuk dalam media milik parti.

Lihat apa yang dia tulis: "The problem is not the PAS Islamic agenda per se, but the stupidity of its leaders, who are not too intelligent, let alone intellectual." Dia sambung lagi: "Despite so many of them having purported doctorate degrees, they are going about promoting their PAS Islamic ideology the wrong way, by stressing and emphasizing on petty irrelevant matters of non substance such as protesting against concerts by foreign artistes, moral policing of personal behaviour, banning of Valentine celebration, objection to even healthy entertainment joints like cinemas, enforcing dress code on the women folks, and going on witch-hunting at Christian churches for so-called apostates, etc. In the process of such silly and senseless practices, they frighten off the non-Muslims and brought about a lot of ill-wills and caused a lot of anger among the non-Muslims."

Kalau benda ni siar kat lim kit siang punya blog takpe sikit sebab dia DAP. Klik sini. Tapi hairan juga, tak ada pula ahli DAP yang tegur Kit Siang supaya jangan pecahkan pakatan macam yang Dr. Zul biasa tegur pimpinan PAS. .

Tapi apa ke jadahnya Zul Sulong benarnkan artikel ni masuk dalam Harakahdaily. ? Klik sini

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

what is wrong for telling the truth?Memeng pon Pemimpin PAS begitu, Tak tau mana satu yg priority.
Sentiasa masuk perangkap UMNOOOOO.

Tanpa Nama berkata...

Aku sokong,
Kenapa lah pemimpin2 PAS suka sangat tertipu dan termakan MAINAN dan RACUN yang di olah oleh Umno.

Kenapa tak mahu ambil pengajaran dpd yang lepas2.

Contohnya pasal kes DSAI yang di katakan menyokong israil.

Kenapa pemimpin2 PAS tak mahu berjumpa, berbincang dan bersemuka dahulu dgn DSAI sebelum mengeluarkan apa2 kenyataaan pada media. Dapatkan penjelasan fdari tuan tubuh kemudian barulah keluarkan kenyataan.

Apa yang banyak berlaku adalah pemimpin2 PAS keluarkan pendapat dan kenyataan dahulu dan kemudian baru nak jumpa. Setengahnya tak jumpa langsung dan terus memainkan racun2 umno.

Jadi, bila RACUN sentiasa di tangan, maka, UMNO akan terus memainkan dan melaga2kan pemimpin2 PR. Mereka akan senyum sebab pemimpin2 PR tak sehaluan.

So, Tolong belajar lah sikit ....
Malu aku tengok perangai macam ni.

Tanpa Nama berkata...

Pesan aku jaga harakah baik2. Kami (Aku, badrul,bakaq haq, azmi azman johari, latif brahim, razak ayob, Ustaz Nakhaie) perintis al-harakah (keluaran tahun 1983/1984. Kini dah besaq hangpa jgn dok buat tahana. Hanpa tau ka, dulu jerih nak keluaq. Siap je kena rampas KDN.