Mari sama-sama kita sebut syahadah

Khamis, April 18, 2013

PRU13; BOLEH KE PAS MENANG SHAH ALAM NI?

Saya rasa terpanggil untuk membuat artikel ini. Memang betul-betul suara panggilan itu menengking di telinga saya.

Kenapa ya? Yang bertanding di Shah Alam untuk tiket bn adalah Zulkilfi Nordin. Bukannya Ezam Mohd Noor. Memang saya rasa pelik bin ajaib. Kerana meletakkan seorang Zul ini, maka akan pastilah, Khalid Samad akan menjadi ahli Parlimen PAS untuk kali kedua berturut-turut mewakili Shah Alam.

Memang pelik. Sungguh pelik. Kebodohan Najib, atau Rosmah memang cap ayam.

Jika Ezam yang bertanding, masak juga PAS hendak berentap dengan beliau. Maksud saya masak ialah, meyakinkan pengundi atas pagar, agar memangkah PAS untuk Parlimen Shah Alam. Yang nyokong dan ahli Pakatan Rakyat tu, tak payah ambil port lah. Letakkan batu jalan pun sebagai calon, akan dipangkah juga mereka. Ini saya kata yang atas bench nih.

Tetapi, memandangkan yang bertanding itu Zul, maka, jika bn nak menang juga,  bn hanya boleh menang dengan pengundi pindah terancang. Ya, pengundi pindah terancang. Faham ke maksud pengundi pindah terancang ni? Alaahh,.. takkan tak tahu kot. Seperti yang berlaku dalam negeri Terengganu, 2004 dahulu.

Kena ingat, Idris Jusoh punya mastermindlah yang menyebabkan Trengganu jatuh tersungkur pada 2004. Itu semasa beliau sebagai pengarah pilihanraya Negeri Terengganu, sekarang dia pegang satu Malaysia maa....

0 ulasan: