Mari sama-sama kita sebut syahadah

Rabu, Mac 02, 2011

KASIHAN, MUHYIDIN KECUT PERUT DENGAN 'SKUAD KAMERA' PAS.


Muhyidin sudah takut ke? Takut dengan 'Skuad Kamera' yang telah ditubuhkan PAS dalam PRK Kerdau dan Merlimau. Lain macam sahaja bunyi menteri yang salah guna kuasa guna sekolah untuk berkempen.

Itulah. Lain kali jika hendak berkempen. Jangan hulur rasuah. Berdosa. Puak umno ni reti ke maksud dosa?

Hamba pelik lagi kasihan melihat telatah puak umno yang akal jahil ini. Semasa dulu-dulu, beri rasuah kepada pengundi dibuat selamba sahaja. Macam Allah tidak nampak akan perbuatan mereka. Tetapi, apabila manusia bernama PAS hendak mengintip dan ambil gambar puak umno beri rasuah, barulah kecut perut. Nampak sangat umno ini lebih takut manusia dari Allah.

Yang lagi kasihan, hendak mengelat dari di'tangkap' gambar semasa beri rasuah, awal-awal lagi puak umno tuduh PAS hendak puak fitnah kepada mereka. Woi! Come on lah, kami belum tuduh apa-apa lagi melalui gambar, kome dah melatah kami buat fitnah. Apa punya akal muhyidin ni? Stupid ke?

Jalan penyelesaian untuk menghilangkan kecut perut itu senang sahaja wahai tpm, janganlah menyibukkan diri buat dosa besar dengan merasuah. Senang. Habis cerita. Hendak berkempen pun, agak-agaklah, jangan 'desperate' sangat hingga sanggup buat gambar lucah. Itu tidak dinamakan fitnah ke muhyidin? Ayam sungguh kepala kamu!

Diharap, 'skuad kamera' PAS dapat mengambil gambar sebanyak-banyak gambar aksi rasuah puak umno dalam PRK ini. Biar satu dunia nampak dengan dua biji mata sendiri, walaupun sebenarnya satu dunia sudah pun tahu akan perkara ini, tetapi buat-buat buta.

0 ulasan: