Mari sama-sama kita sebut syahadah

Rabu, Julai 17, 2013

MESIR TERKINI; HISYAMUDIN RAIS KATA TAMAROOD ITU GERAKAN PEMUDA? BODO APA DIA NI!!

Saya terpanggil untuk menjawab pertuduhan bahawa sekarang ini masih ada berpuluh ribu Tamarood berhimpun di Dataran Tahrir seperti disebut oleh Hisyamudin dalam blognya, tukar tiub,

Ketikasaya menulis ini kumpulan penyokong Morsi masih lagi berhimpun di sekitarMasjid Rabiah Al-Asdawiyah. Dalam masa yang sama berpuluh ribu anak mudaTamarod masih juga berhimpun di Dataran Tahrir.

Mari saya tunjukkan gambar, dari web page Rassd.com, keadaan Tahrir pada sekarang,....

Berpuluh ribu tamarood mengadakan demonstrasi menentang Morsi, 16/07/13.

Saya tidak tahu, kenapa Hisyamudin Rais seperti sengaja menipu diri sendiri dan umat manusia seluruh alam bahawa beranggapan bahawa Tamarood ini adalah gerakan anak muda menentang pemerintah 'zalim'? Mungkin dia ada perasaan dendam dengan jemaah Islam kerana sifatnya yang berism kan sosialis? Saya pun tak faham. Dan ditambah dengan ayat sesat ini;

Denganayat-ayat ini anak-anak muda Mesir telah memulakan kempen tanda tangan untukmenuntut Presiden Morsi letak jawatan. Kempen ini berpayung dibawahkumpulan  yang memanggil diri mereka TAMARODatau MELAWAN atau BERONTAK


Saya bukan anak muda, saya dah tua, sebab tu sokong Morsi. Bodoh punya Hisyamudin Rais. Bodoh punya Tukar Tiub!! (Keganasan polis di Mesir, 16/7/13)

Saya pun bukan pemuda Mesir, sebab saya berjambang.

Seorang pemuda pro-Morsi dibawa ke hospital rakyat dibuat oleh penyokong Morsi kerana hospital kerajaan tidak menerima pendemo pro-Morsi yang cedera parah.

Apa Hisyamudin Rais nak kata pada pemuda ini?

Polis Mesir zalim terhadap pro-Morsi.

Kenapa mereka menyokong Morsi dan sanggup mati untuk Presiden sah mereka?

Anak muda sanggup mati untuk mengangkat kembali Presiden Morsi menjadi Presiden Mesir. KENAPA?

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

salam bro hang memang hebat la!

sekurang kurang ada daya usaha pencerahan dari semua hal! teruskan usaha baik hang dan jgn lupa langit kita junjung bro! tksh

paparock berkata...

suatu pencerahan yang terbaik. pedulikan tukar tiub dengan mimpi2 nya. sekurangnya khalayak mengenali siapa manusia tukar tiub ni... dia dah terbogel sekarang... tahniah

Tanpa Nama berkata...

Coba hang tanya sama TT...

20 juta tanda tangan yang "berjaya" dikumpul puak tamarut tu tak ada tanda tangan hantu-hantu ka?

Ada jaminan ka tak berlaku tanda tangan lebih dari sekali?