Mari sama-sama kita sebut syahadah

Khamis, Jun 19, 2014

SELAMAT DATANG KE HOMESTAY KAMI.


Salam semua.

Hari ini, saya nak buat iklan sedikit, berkenaan Homestay yang baru saya siapkan. Alhamdulillah, Cuti sekolah ini sudah ada pelanggan menginap di Homestay saya ini kerana urusan pertunangan. Harap, dengan menginapan sulong itu, akan bercambahkan lagi pelanggan-pelanggan ke Homestay saya.



No.9, Jalan Keruing 4C/3, Taman Keruing, Rasa, Hulu Selangor.

Homestay Taman Keruing 4C/3 terletak di Taman Keruing, Rasa, Hulu Selangor, Selangor DE. Ia terletak di mukim Rasa, iaitu satu tempat jaraknya 7km daripada Kuala Kubu Bharu dan 5km dari Batang Kali. Jarak dari UPSI, Tanjung Malim, Perak adalah 25km, Sek Men Agama Tinggi KKB (6km), manakala Darul Quran, MRSM KKB dan IPTN Ampang Pechah adalah sejauh 7km sahaja serta Sekolah Men Sains SEMASYUR adalah sejauh 12km.

Sesiapa yang inginkan ke Genting Highland, ianya hanya sejauh 35km sahaja.

Ruang tamu .
Ruang Tamu yang selesa disediakan untuk segenap jenis pelanggan yang menetap di Homestay kami. Samada menginap untuk kenduri kahwin, anak memasuki alam persekolahan di MRSM, Sek Men Sains SEMASYUR atau Darul Quran, atau untuk percutian menikmati keindahan alam flora dan sungai2 jernih di sekitar Hulu Selangor, di sinilah tempatnya.

Kami juga menyediakan air mineral 500ml sebanyak 6 botol setiap hari serta pinggan mangkuk dan cerek air elektrik untuk kemudahan anda.



Kemudahan TV dan peti ais juga disediakan kepada setiap pelanggan yang sudi menghuni di teratak Homestay Taman Keruing 4C/3.


Master Bed Room
Bilik 3
Bilik 2

Homestay Taman Keruing 4C/3  menyediakan 3 bilik untuk kemudahan pelanggan kami. Bilik 'Master bed Room' dengan katil saiz 'Queen', Bilik 2 (tengah) dengan katil Double Decker (Queen size di bawah dan single di atas) serta bilik 3 (belakang sebelah dapur).

Sesuai untuk pelanggan yang berkeluarga dan bujang. Kami syorkan bagi kepada pelanggan yang ada anak kecil, bilik 2 adalah bilik yang paling sesuai diinap untuk anak-anak anda kerana percayalah, mereka akan seronok bermain katil 'double decker' itu.


Redup, tenang mata memandang....
Kepada sesiapa yang sudi untuk menginap di Homestay ini, jangan teragak-agak untuk menelefon saya, Mazwandi Bin Mustaffa, di talian HP 013-310 2710 untuk tempahan. Harga yang kami sediakan amat murah dan berbaloi, iaitu hanya

RM 130.00 semalam

Check in, seperti biasa paling awal jam 1.00 tgh dan check out paling lewat jam 12.00 tgh. Tetapi, check in checkout ini boleh diperbincangkan lagi mengikut keselesaan pelanggan kami

Isnin, Jun 02, 2014

PRK KALAH SEBAB BORANG 13 PULAK. BUKAN BORANG 14 LAGI. BN BIJAK!

DAP kalah. Lepas kalah, banyak pula ulasan dan alasan dari gejuis kenapa kalah. Pada saya, padan muka kalah. Biar sedar sikit DAP, yang korang tu, bukan kuat mana pun.

Parti yang perasan kuat, perlu diajar dengan kekalahan. Agar mereka sedar bahawa kemenangan adalah milik Allah untuk diberi. Bagaimana bagus strategi nak menang, tapi kalau Allah tak izin, kalah tertonggeng juga.

Tapi, saya juga nak cerita pasal kekalahan ini. Yang telah terduga oleh aku sebelum PRK lagi. Aku cerita pasal borang 14. Yang tidak menjadi valid dalam mahkamah petisyen pilihanraya. Tapi aku terlupa cerita pasal borang 13, iaitu borang Penyata Kertas Undi. Borang ini pun maha penting juga.

Selalunya, Poling Agent yang pertama, dan Counting Agent (atau poling agent terakhir) akan bertanggungjawab dengan mengisi borang 13 ini.

Untuk apa borang 13 ini diisi? Ianya diisi untuk melihat, jumlah kertas undi yang dikeluarkan kepada pengundi adalah sama (tally) dengan undi yang diterima. Samada undi terima, rosak, ragu atau tidak dikembalikan. Mesti tally punya.

Sebab itu, polling agent yang pertama, perlu datang awal pagi ke bilik saluran. Mereka diwajibkan untuk kira satu persatu kertas undi yang ada pada Pegawai tempat mengundi. Setengah orang tengok nombor siri je. Tapi ada setengah otai kira satu persatu.

Begitu juga yang terakhir, mesti isi borang 13 ini, kira baki kertas undi yang tinggal.

Tapi, jika pegawai tempat mengundi datang lewat, jam 7:45pg katakan, lepas tu buat terhegeh-hegeh nak cepat dan marah-marah jika mengganggu dia, apa polling agent nak buat? Ianya berlaku di tempat aku. Polling agent aku kena. Jawab dia, marah balik pada pegawai tu, dan ugut dia nak panggil calon dan wakil calon datang ke saluran berkenaan jika borang 13 itu tidak diisi.

Maka saya nak bertanya, adakah setiap saluran di Parlimen Teluk Intan ini diisi oleh polling agent? Adakah setiap borang 13 yang dipegang oleh polling agent ada ditandatangani oleh Ketua Tempat Mengundi (KTM)? Dan saya juga nak bertanya, adakah semua saluran mempunyai borang 13 untuk dirujuk oleh parti yang bertanding, DAP?

Aku yakin, mesti ada yang kurang, mesti ada yang tidak berisi borang 13, mesti ada saluran yang borang 13 nya tiada langsung disisinya.

Jika begitu, kalaulah undi yang keluar dan jumlah undi yang dikira beza 3 juta orang sekalipun, mana korang nak buat petisyen pilihanraya? Yang borang lengkap pun petisyen kena tolak!!!!

Hampehhh......