Mari sama-sama kita sebut syahadah

Selasa, November 23, 2010

YAHOO! MALAYSIA MENANG 4-3 LAWAN INDIA HOKI SUKAN ASIA

Balik sahaja dari kerja, terus buka astro Asian Game. Hoki separuh akhir Malaysia lawan India. Tengok gaya mula-mula cara Malaysia bermain rasanya macam boleh menang. Kemudian melihat Malaysia menjaringkan gol pertama dahulu, rasa Malaysia boleh menang bertambah kuat.

Tapi, kurang 2 minit separuh masa, India menyamakan kedudukan. Adus....

Separuh masa kedua, India pula lead 2-1. Adus lagi.....

Tetapi, Malaysia menyamakan kedudukan 2-2. Perasaan boleh menang timbul kembali.

Namun, India lead kembali 3-2. Adus kali ketiga.....

Kurang 3 minit permainan, India masih mendahului 3-2. Rasa macam dah nak kalah. Tup-tup, Malaysia dapat penalti korner. Rasa macam tak gol je. Tapi, tengok-tengok, goooollll.... 3 sama.

Tapi perasaan masih berat hendak mengatakan boleh menang, maklumlah, suddent death. Namun sangkaan hamba meleset, Malaysia berjaya menjaringkan gol kemenangan melalui penalti koner. Menjerit hamba melihat gol itu.

Seronok bukan kepalang hamba. Melihat pasukan hoki yang tidak disangka-sangka boleh pergi ke final, akhirnya dapat juga ke final untuk ulung kalinya pada sukan Asia.

Harap dapat emas lawan Pakistan.

0 ulasan: